Μυοκτονία: Ανίχνευση και Καταπολέμηση

Τα τρωκτικά είναι αρκετά έξυπνα θηλαστικά, με γρήγορα αντανακλαστικά και αυξημένες αισθήσεις. Αυτό τα βοηθά να μάθουν γρήγορα τον χώρο στον οποίο βρίσκονται. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πως μπορούν να κινούνται γρήγορα, να αναρριχούνται σε τοίχους και να γνωρίζουν τυχόν κρυψώνες, γεγονός που καθιστά δύσκολη την ανίχνευση και την εξόντωσή τους. Οι αρουραίοι φοβούνται περισσότερο από τα ποντίκια να εξερευνήσουν έναν νέο χώρο. Και οι δύο πάντως φοβούνται το φως και τους άγνωστους θορύβους, γι΄αυτό επιλέγουν να κινούνται τις βραδινές ώρες.

Μυοκτονία: Πώς θα καταλάβω άμεσα την παρουσία τρωκτικών;

Υπάρχουν σημάδια που μαρυτρούν την παρουσία τους, όπως για παράδειγμα τα περιττώματα, τα οποία ανάλογα με το μέγεθος, και την γυαλάδα τους μας υποδεικνύουν το είδος των τρωκτικών καθώς και πόσο πρόσφατα βρέθηκαν στον χώρο. Τα μεγαλύτερα ανήκουν στους αρουραίους. 

Οι ακαθαρσίες εκτός από δυσάρεστη οσμή, μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις ή αλλεργίες σε όποιον έρθει σε επαφή μαζί τους. 

Ένα άλλο σημάδι είναι οι πατημασιές. Τα ποντίκια αφήνουν μικρότερες πατημασιές, ενώ οι αρουραίοι ανάλογα με το σημείο που πατούν (δάχτυλα ή πατούσες) μαρτυρούν το είδος τους. Ένα ακόμη στοιχεί οείναι τα φαγωμένα τρόφιμα ή έπιπλα. 

Μυοκτονία: Πως ανιχνεύονται τα τρωκτικά;

Η ανίχνευση τους γίνεται με φακό, χρήση γαντιών και ορισμένες φορές κάμερα. Συνήθως παρατηρούμε τους χώρους πίσω από τα έπιπλα, ξύλα, ηλεκτρικές συσκευές, κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας, κάτω από τον νεροχύτη. Κοιτάζουμε πάντα στους εξωτερικούς χώρους του σπίτιου σε σημεία με ξύλα, σε αποθήκες κτλ. Εφόσον εντοπίσετε οποιοδήποτε σημάδι ή δείτε τρωκτικά, καλό είναι να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς για να λύσουν το πρόβλημα. Εκείνοι γνωρίζουν που ακριβώς πως να ανιχεύσουν τα τρωκτικά, ποια φάρμακα θα χρειαστούν για την καταπολέμησή τους, ποιες ποσότητες είναι αρκετές και σε ποια σημεία πρέπει να τοποθετηθούν.

Μυοκτονία: Επικοινωνήστε μαζί μας